Seznam článků

1+kk na zajímavou 2+kk
Malý panelový byt je pro jednoho výhra, pro rodinu zase naprosto nevyhovující bydlení. V obou případech však bývá nutná razantní rekonstrukce. A to se také stalo u bytu 1 + 1 na pražské Lhotce. Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/rekonstrukce/rekonstrukce-panelakoveho-bytu-1-1.A220615_210948_rekonstrukce_rez
Děti odrostly, nastal čas na úpravu bytu
Rekonstrukce jádra bytu nacházejícího se převážně ve Středočeském kraji a Praze. Změnu provedli i manželé, kteří bydlí v panelovém bytě na sídlišti jednoho menšího středočeského města, jejichž potomci se osamostatnili, což bylo impulzem k úpravám vlastního bydlení.
3 varianty jádra pro H+kk
3 varianty jak lze vyřešit nejpoužívanější jádro v panelovém bytě
Dětský pokoj
Tereza je mladá slečna, která miluje street dance a ráda se stará o menší děti. Hlásí se na střední pedagogickou školu, takže už by ráda měla pokoj, který odpovídá jejímu věku, potřebám a hlavně vkusu. Což pokojík z doby, kdy jí bylo sedm, moc nesplňuje! Pestré barvy by ráda zaměnila za odstíny šedé a dětské vybavení za nadčasový pohodový styl. Přestavby se ujme designérka Iva Lukšová za asistence Romana Zacha a Jany Strykové.
Rozdělíme dvojčata
Náročná ale krásná rekonstrukce. V této proměně potěšíme celou rodinu. Dospívající holčičky už potřebují samostatné pokojíčky, tatínek nechce přijít o svoji pracovnu a aby to mamince nebylo líto, uděláme pro ni krásnou, luxusní ložnici.
Výměna pokojů
Tentokrát vyměníme ložnici manželů za dětský pokojíček. Jak vytvořit rostoucí pohádkový pokojíček pro holčičku a chlapečka? A zvládnou designéři v malé místnosti vykouzlit útulnou ložnici, kde budou rodiče relaxovat? Děti nikdy nelžou, a tak se podívejme, jestli se jim nové pokojíčky budou líbit.
Překvapení pro designérku
Mladí snoubenci, Radek a Petra, se přestěhovali z Brna do Prahy a ve svém novém bytě teď potřebují upravit hlavní obývací prostor a spojit obývací pokoj s kuchyní. A protože se poznali na VUT, kde Petra studovala průmyslový design, bude to pořádně tvrdý oříšek. Za pomoci metalické odhlučňující tapety a kuchyně v lesklých materiálech designéři původně tmavý byt prosvětlili a i takto přísnou porotu příjemně překvapili.
Ložnice a pracovna
Ne vždy je šatna v ložnici dobrou volbou a pracovna tatínka z bývalého pokojíčku dcerky také není to pravé. Nesourodý nábytek, křivá podlaha, rohová postel, málo místa. Jak vytvořit pracovnu pro motorkáře a jak království pro maminku? Podívejte se!
Dětská fantazie
Každé dítě potřebuje svůj prostor a soukromí. V tomto videu vytvoříme dva různé pokojíčky. Pro chlapečka námořnický a pro holčičku princeznovský s milovanými koňmi. Krásné vkusné a originální pokojíčky, které s dětmi porostou.
Výměna pokojů
Malý dětský pokojíček vyměníme za větší ložnici. Krásný, barevný a hravý klučičí pokojíček, který rozvíjí dětskou fantazii navrhneme rovnou pro dvě děti. Malinkou ložnici naopak vytvoříme útulnou ale s velikou skříní, jelikož úložných prostorů není nikdy dost.
Pokoj, co roste s dětmi
Výměna ložnice s dětským pokojem. Hračka. Jasně, ale co když je budoucí pokojíček maličkatý a ložnice ještě menší? Jak využít každý čtvereční centimetr, aby se vešlo i něco jiného než jen postel, jak vytvořit pro děti zázemí, které bude dělat radost malým a poslouží velkým, jak navrhnout holčičí prostředí bez růžové, princezen a jednorožců, a ještě spoustu dalších vychytávek vymysleli designéři v tomto videu.
Když sardinky, tak stylově a pohodlně
Namačkaní jako sardinky? Snad nikde tohle neplatí tak, jako když pětičlenná rodina bydlí v 3+1 s minimální výměrou. Tři kluci rostou a rostou a rostou a jejich pokoj, jako by se tím zmenšoval a zmenšoval a zmenšoval. Děti tedy dostanou původní obývák, i tak ale není místa nazbyt. Co nejúspornější řešení pro maličký prostor vymysleli designéři především za použití variabilního nábytku - ať už jde o posuvné postele a stoly v dětském pokoji nebo rozkládací sedačku na míru a multifunkční taburety v