Otík Rákosník a byt v Praze


Abychom vám přinesli komfort z inspirace pro přesně stejný byt, jaký si vyberete na mapě, potřebujeme skutečně široké a podrobné znalosti paneláků. A asi jako nikdo, kdo pro svou práci skutečně hoří, ani my jsme neunikli profesionální deformaci. Dnes se s vámi podělíme o tu příjemnější část - vtipy pro zasvěcené. Jeden z nich vám posíláme a přidáváme informace, které vám zaručeně nikdo jiný neřekne. :)


Patříte taky k lidem, kteří rádi hledají filmové chybičky? Třeba když ve filmu Bathory jede Bolek Polívka na kolečkových bruslích? Když Popelka stihne za třicet vteřin vyběhnout do své komůrky a svléci se z plesových šatů?

My jsme si vzali na paškál povedenou českou klasiku Vesničko má středisková. Otík Rákosník tu vymění svůj malebný vesnický domek za moderní byt v paneláku. Jeho novým domovem se mělo stát barrandovské sídliště. Tam se přijel podívat - vzpomeňme si na scénu, kdy Otík objeví kouzlo splachovacího záchodu, nebo třeba na okouzlující výhled na rozestavěné sídliště.

My jsme si při té příležitosti všimli malého bytového jádra, podle kterého jsme poznali byt 2+1 v panelovém domě OP 1.11 o výměře 44m2. Malá kuchyně a stavba přímo pod oknem však není to jediné, co Otíka trápí, když se do Prahy skutečně přestěhuje. Například si vůbec neumí poradit se špičkovou technologií rolet. Když si jen tak hraje s ovládací šňůrkou, omylem otevře otočné okno a málem z něj vypadne. Vážně, ta scéna vždy vyvolá minimálně úsměv na rtech. A u nás také trošilinku závisti. Proč? V bytě 2+1 totiž žádné takové okno, jaké Otíka tak potrápilo, vůbec není. Tahle sestava oken se nachází v sousedním bytě - ve 3+1 s lodžií. Otík tedy nejspíš ve skutečnosti bydlí ve větším bytě, než jaký původně vyměnil. A to se vyplatí, ne?

Filmařům ale vzdáváme hold - i když se jedná o dva různé byty ze dvou různých sídlišť (byt 2+1 najdeme skutečně na Barrandově, zatímco některé záběry byly pořízeny v 3+1 na Černém Mostě), trefili v obou případech stejný panelový dům OP 1.11 sekce 42d4. Menší byt má na obrázku žlutou barvu, zatímco ten větší je sousední, modrý. A protože víc než 16 000 z vás bydlí v modrém bytě, přidáváme seznam inspirací rekonstrukce. https://www.panelaky.eu/jadra/inspia

Zdroj: panelaky.eu

Odkaz na zdroj

Publikováno: 28.03.2021